Klorfritt bakteriedödande medel till badtunnor

Det är viktigt att ta hand om och rena vattnet i poolen då smuts och bakterier samlas i vattnet. Ett filtersystem räcker inte för rening utan det behövs även någon form av bakteriedödande för att hålla vattnet rent.

Det är viktigt att kolla pH-värdet på vattnet då ett neutralt värde ger den bästa resultatet av vattenvården. Ph-värdet kan enkelt kollas med våra teststickor för pH/aktivt syre. Teststickan doppas i vattnet och ändrar färg som man sedan kan jämföra med färgskalan för att få fram pH-värdet. PH-värdet bör ligga mellan 7 – 7,4 för bästa resultat. Om pH ligger under det optimala värdet (surt) eller över (basiskt) kan pH Plus eller pH Minus tillsättas i vattnet för att justera pH-värdet. När poolen används sjunker oftast pH-värdet och blir surt. Om kommunalt vattnen används i poolen kan det räcka med att fylla på med mer vatten då kommunalt vatten vanligtvis har ett högre pH-värde.

För att hålla vattnet rent och fritt från bakterier måste någon form av bakteriedödande användas. Vi rekommenderar inte klor till pooler som värms runt 38°, utan istället ett klorfritt alternativ som ScienceWater som inte skadar pool och kringutrustning. ScienceWater är ett flytande medel som tillförs direkt i vattnet var annan vecka. Rekommendation för dosering medföljer   flaskan och beroende på vattnets kvalitet och användning av poolen kan högre dosering vara nödvändig.

Vid uppstart av poolen är det bra att göra en chockbehandling med Oxydizer för att rena vattnet. Chockbehandling kan också användas vid problemvatten som t.ex om man har doserat för lite i förhållande till hur mycket man har badat och vid missfärgning av vattnet i poolen. Under varma perioder är det också rekommenderat att ge vattnet en extra chockbehandling var 30:e dag.

Annat som kan vara bra att tänka på är att alltid duscha före bad i poolen. Detta för att minska förorening av vattnet vilket gör att vattnet håller sig rent och klart längre. Vid bra vattenskötsel kan samma vatten användes länge men bör bytas 2 – 4 gånger/år då.

Guardian Sciecewater

Ett mycket efterfrågat och helt klorfritt desinfektionsmedel för minimalt underhåll, medlet tillsätts endast var annan vecka. Helt luktfritt renar detta medel effektivt utan att skada badtunna och kringutrustning.

En unik produkt med trestegsverkan där en flaska räcker 5-6 månader i ett normalstort spabad. Smidig dosering i flaskans hals.

klorfritt badtunn