Bygga badtunna

Här beskriver vi lite grundläggande hur du kan bygga din terrasspool.

Underarbetet

gräva

Underarbetet skiljer sig lite beroende på vilka markförutsättningar du har men vanligtvis är det jord eller grus och då kan det vara bra att gräva ur lite och placera markduk med lite stenkross till att börja med.

Skall du bygga på berg är det enklast att bygga ett regelverk direkt på berget.

träram

Isolering

isolering

Att isolera pooldelen kan vara smart, uppvärmningstiden kortas och du spar energi, speciellt under årets kalla dagar. Alla våra pooler levereras med färdig isolering, med denna lösning får du maximal isolering av poolen även för riktigt kalla vintrar. Poolerna har även ett inbyggt benstativ vilket gör monteringen extra enkel, bara att ställa upp på ett plant underlag.

isolerad badtunna

Montering

Håltagning.

Att såga hålen i poolen är inte svårare än att såga i trä, ta god tid på dig att tänka efter exakt var du vill ha hålen. Är du osäker och behöver råd är du välkommen att ringa vår support, nummer finns på din manual.
Vi rekommenderar att du tätar med Silicon eller Sika istället för de packningar som följer med.

Kaminen.

Kaminen skall placeras så att rökröret inte kommer för nära brännbart material. Den externa kaminen blir aldrig varmare än vattnet i poolen och kan med fördel byggas in och ev isoleras, dock blir eldningsluckan het och bör ej vara nära brännbart material.

kamin

Montering av vedkamin.

Vår kamin för badtunnan arbetar med självcirkulation och behöver således ingen pump men för att självcirkulationen skall fungera skall kaminen monteras enligt skissen.

Montering av filtersystem.

Filtersystemet monteras så att vatten sugs ut från botten och leds tillbaka i mitten av ryggen. För bättre rening och framförallt ytvattnet rekommenderas en skimmer som tar bort smuts, hår och hudavlagringar.

filter

Användning året runt

winter

Året runt användning.

Planerar du att bada året runt bör filtersystem men även kamin byggas in och isoleras, byggs det hela in enligt skiss skyddas även slangar mot frysskador.
Lämna sidorna mellan pool och låda utan isolering.

isolera